14 december 2024 t/m 5 januari 2025
3 weken schaatsplezier voor jong en oud

Missie statement

Stichting Ulvenhout on Ice is een initiatief van de Ondernemersvereniging Ulvenhout (OVU) en Ulvenhout Leeft.

Missie statement U.O.I. Stichting Ulvenhout On Ice.
Schaatsbaan.

December 2021
Ulvenhout, Circa 5000 inwoners.

De missie van Ulvenhout on Ice (UOI) is om de sociale cohesie in het dorp verder te versterken.

Dit doen we door 3 weken lang een ‘tijdelijke dorpshuiskamer’ in het hart van het dorp (Pekhoeve terrein) te zetten. Dit in de vorm van een nieuw eindejaar evenement rondom een tijdelijke ijsbaan: een schaatsbaan voor de kinderen.
Hieromheen worden activiteiten georganiseerd door en voor álle Ulvenhoutenaren:
inwoners, ondernemers, vrijwilligers, scholen en verenigingen.
Het UOI-evenement moet goed zichtbaar zijn en een laagdrempelige, aantrekkelijke uitstraling hebben.

Door het bijeenbrengen van heel Ulvenhout (álle leeftijden, achtergronden, scholen, verenigingen, sociale groepen en families) willen we de inclusiviteit in het dorp versterken. Het evenement moet ademen dat Ulvenhout van al haar inwoners is. Óók van de nieuwe inwoners. We willen met trots uitdragen dat we met deze gemeenschap een evenement kunnen neerzetten waar voor iedereen plezier, gezelligheid en sfeer te vinden is.

Hiervoor moeten we veel (overigens ook noodzakelijke) vrijwilligers aan ons binden, veelal lokale sponsoren zoeken en de prijzen laag houden. Horeca ondersteuning is eveneens noodzakelijk.

Voor Ulvenhout on Ice staan ruim honderd vrijwilligers in de startblokken om meer dan drie weken lang hun bijdrage in december te gaan leveren aan een verdere versterking van de sociale cohesie in het dorp, waarvan álle Ulvenhoutse organisaties en evenementen, zoals impliciet bedoeld door UOI “Samen Dorp Zijn” de vruchten kunnen plukken.

In de eerste plaats draait het evenement om actief schaatsen voor alle kinderen. Daaromheen worden zo veel mogelijk verschillende activiteiten geprogrammeerd, die ook weer zorgen voor een bijdrage aan de totale bekostiging. We zetten in op bijvoorbeeld:

-  Curling toernooi voor de volwassen inwoners.
-  Het betrekken van Ulvenhoutse basisscholen d.m.v. schoolschaatsen.
-  Ouderen uitnodigen (met name de Donk).
-  Verenigingen als K.B.O., U.V.V. en S.U.C. etc. uitnodigen of erbij betrekken.
-  Ulvenhoutse livemuziek erbij betrekken en laten optreden: zoals bijvoorbeeld: Joy, Bosuilen, McMess en Harmonie Constantia etc.
-  De Kerststal en een kerstavondactiviteit voor de kinderen. Kerstboomverbranding.
-  Een ondernemersborrel. Clubjes borrels.
-  Nieuwjaarsreceptie Ulvenhoutse Dorpsraad en nieuwjaarsconcert Harmonie.
-  Jaarlijkse Platte Buis uitreiking.
-  Enkele speciale activiteiten zoals: Après-ski avond; UOI Curling finaleavond en de Ulvenhoutse muzikale tijdloze Top 40 tot 1 uur i.p.v. 23 uur.

Alles in een Kerstsfeer!

  • Uitgangspunt voor UOI is te allen tijde de vergunning van Gemeente Breda en de richtlijnen en adviezen welke daaraan verbonden zijn.
  • We richten een proces in waarbij we omwonenden vooraf infomeren. Tijdens het evenement zijn we voor hen bereikbaar. Achteraf worden omwonenden uitgenodigd voor een evaluatie en feedback.
  • Binnen de UOI-organisatie is er aandacht voor het klimaat en het actuele energievraagstuk.