17 december 2022 t/m 8 januari 2023
3 weken schaatsplezier voor jong en oud


Welkom op onze website!

Stichting Ulvenhout on Ice is een initiatief van de Ondernemersvereniging Ulvenhout (OVU) en Ulvenhout Leeft. Ons doel is om bij te dragen aan verbinding in Ulvenhout door het organiseren van een jaarlijkse winteractiviteit, waarbij ijsplezier  voor de jeugd voorop staat. Als de omstandigheden het toelaten, zal dit jaar rond de jaarwisseling drie weken lang een schaatsbaan op het Pekhoeveterrein komen te staan. Hieromheen worden diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Waar moet je dan aan denken?!!

Allereerst natuurlijk de jeugd op de schaatsbaan, een lekker knus cafeetje waar je terecht kunt voor een glaasje glühwein, warme chocomelk, broodje Unox, snert en noem het maar op. Bovendien een rijkelijke aankleding om een “gezellige winterse sfeer” te creëren en een mooi terrein om de  schaatsbaan heen te maken.

Verder zal er een curling toernooi gedurende de gehele periode plaatsvinden en bijvoorbeeld discoschaatsen voor de kinderen, apres ski party, oud en nieuw feest enz enz....


Na twee jaar achter elkaar een streep door de plannen te hebben moeten halen vanwege het bekende, of beter beruchte, coronavirus, gaat het nu toch echt gebeuren. Van 17 december t/m 8 januari ligt er in Ulvenhout een schaatsbaan op het Pekhoeveterrein.

Drie weken lang schaatsen voor jong en oud
In een overdekte, gezellige, winterse sfeer kan iedere dag vrij geschaatst worden en bent u welkom om te komen kijken onder het genot van een bakje koffie of chocomel (of iets anders natuurlijk).

Opening
Op de openingsdag is er een Après Ski Party. Immer Hansi, Die Geilen Mädeln, Chef Soldaat, Randy Watzeels, Schoefel F.M. en DJ Loars zullen hier optreden. Kaarten á € 15,00 zijn nog verkrijgbaar via onze website, maar de verkoop gaat snel. Ben er dus op tijd bij!


Toernooien
Er zijn ook verschillende andere activiteiten. Zo zal er een curlingtoernooi gehouden worden. 40 teams gaan strijden op het ijs. De start is op 18 december; de finale op 7 januari. Helaas kunt u zich hiervoor niet meer inschrijven, maar u kunt natuurlijk altijd uw favoriete team komen aanmoedigen.
Voetballiefhebbers worden trouwens niet vergeten. De finale van het WK voetbal is op 18 december. Deze zal te volgen zijn in de Ulvenhout on Ice tent. Wie weet staat Oranje wel in de finale!

Jeugd
De twee Ulvenhoutse basisscholen gaan in de 1e week van Ulvenhout on Ice schaatsen i.p.v. gymmen. Tijdens deze “gymlessen” is de baan gesloten voor anderen, maar vanaf 15.00 uur kan er weer volop vrij geschaatst worden.
In de kerstvakantie zijn twee dagen helemaal ingericht voor de jeugd met Disco Schaatsen. Kaarten á € 7,50 zijn via onze site verkrijgbaar. Dit is inclusief schaatsen, snoepjes, chips en een verrassing. Ouders zijn welkom!

Kerst
De traditionele kerststal zal natuurlijk ook op het Pekhoeveterrein te vinden zijn. Wie weet gaan de kerstfiguren uit de stal ook wel een rondje schaatsen. Daar kunt u onder het genot van een drankje bij zijn.
De kerstboomverbranding, 7 januari, vindt i.v.m. met brandgevaar op het vertrouwde terrein aan het Markdal plaats, maar de nazit en prijsuitreiking is bij Ulvenhout on Ice.

Nieuwjaar
Voor de helden onder ons is er op 1 januari een nieuwjaarsduik. Verschillende verenigingen hebben verder gevraagd of zij een evenement bij ons kunnen organiseren. Zo zullen het nieuwjaarsconcert van Harmonie ‘Constantia’ en de nieuwjaarsborrel van de Dorpsraad Ulvenhout op 8 januari bij Ulvenhout on Ice plaatsvinden. Dan wordt ook de Platte Buis, de jaarlijkse Ulvenhoutse vrijwilligersonderscheiding, uitgereikt.

Volledig programma
U ziet: drie weken lang is er genoeg te doen voor jong en oud! Er lopen nog verschillende aanvragen om iets te kunnen organiseren bij Ulvenhout on Ice. Houd onze sociale media (@uvenhoutonice) en deze website dus goed in de gaten voor het volledige programma en alle bijbehorende info. Vragen stellen kan via e-mail: info@ulvenhoutonice.nl.